Denne artikel omhandler oprindelse af Bryggeriget Vestfyen A/S (Vestfyen), der er et dansk bryggeri, med en lang historie bag sig. Bryggeriet blev grundlagt i 1885 i den fynske by Assens. Vestfyen havde i 2014 en omsætning på ca. 229 mio. kr. Og et positivt driftsresultat på 1,5 mio. kr. Mod ca. 4 mio. året forinden, grundet investeringer i produktionsanlægget.

Vestfyen producerer en langrække forskellige øl, deriblandt pilsnere og flere specialøl. Derudover producerer Vestfyen en lang række sodavand, som sælges relativt billigt, sammenlignet med de større mærker såsom Coca Cola og Pepsi.

Virksomheden råder over brandet ”Jolly Cola”, som blev grundlagt tilbage i 1959, og blev Danmarks første hjemmeproducerede Cola. Jolly Cola blev overtaget i 2003, hvor Vestfyen har haft succes med at lancere, ud over den almindelige Cola, en Cola-light, Jolly-Time og Jolly Squash.

Vestfyen holder i dag til i Assens, på samme adresse som da det hele startede, hvor virksomheden nu har vokset sig til 25.000 m2, som er fordelt på 4 tappekolonner.

Muligheder for Vestfyen

I forhold til at forbedre firmaet, er der en lang række tiltag som kan foretages i forbindelse med firmaets markedsføring.

Det kan blandt andet være i form af virksomhedens online markedsføring, og herunder virksomhedens SEO eller linkbuilding. Her kan de være godt at hyre en freelancer inden for SEO og linkbuilding.

Gennem længere tid. har Vestfyen været på det danske marked. Dette i forbindelse med både øl og sodavand, men ud fra en spørgeskemaundersøgelse, som viste at kun 3,8% af de adspurgte, ville vælge Jolly Cola, anses colamarkedet for at være hårdt.

Derfor kan det findes relevant at undersøge muligheden for at eksportere. Dette fremfor at ekspandere dele af forretningen til andre markeder. Det skyldes blandt andet de nye pant-regler ved den tyske grænse. I stedet kan det være mere relevant at fokusere på det svenske marked, og i særdeleshed grænsehandelen i Sverige. Dette i hvert fald, hvis der ses på sodavandsafdelingen hos virksomheden og herunder Jolly Cola.

Jolly Cola har med sit brand i Danmark også et potentiale på andre markeder. Derfor kan det være relevant at undersøge mulighederne for at indtræde på det Svenske marked, og i den forbindelse undersøge og komme med forslag det, hvordan det ville kunne fungere bedst.

Hvis du søger en freelancer inden for SEO eller linkbuilding, kan du med fordel anvende nogle af vores partnere her på siden.

Ved at benytte oprindelse.dk, accepterer du lagring af cookies. Mere information

Ved at benytte oprindelse.dk, accepterer du lagring af cookies. Disse er fra Google Analytics, og lagrer blot information om, hvem (dig) der besøger hjemmesiden.

Luk