Von den Kleintieren er et marsvineopdræt i Hadsten, Jylland, som opdrætter af racen abyssinier i farven sort/rød/hvid. Opdrættet blev etableret i 2022, men opdrætteren fik sit første marsvin 23 år før det. Kærligheden til abyssinier har derfor været til stede i lang tid, men seriøs avl med racen er først begyndt i 2022.

Abyssinier marsvin er en af de ældste marsvineracer og er også kendt som rosette marsvin. Betegnelsen “rosette marsvin” refererer til marsvinets rosetter, også kendt som hvirvler, der findes rundt på deres krop. Abyssinier marsvinet er en specifik race, der også har de karakteristiske rosetter, men de skal være placeret på en bestemt måde for at være et ægte abyssinier marsvin. Hvis rosetterne ikke er placeret korrekt, vil marsvinet ikke være betegnet et abyssinier marsvin.

Abyssinier marsvinets temperament

Abyssinier marsvinet er det mest livlige og frække af alle marsvin racer. De elsker at løbe rundt på gulvet og er meget udadvendte overfor mennesker. Abyssinier marsvin er kendt for deres modige og udadvendte temperament. De er ikke lette at skræmme, og de er meget eventyrslystne og nysgerrige. Hvis I vil have et modigt og aktivt dyr, så er abyssinier marsvinet det rigtige marsvin for jer.

Racestandard for abyssinier marsvin

Racestandarden for et abssinier marsvin er meget specifikt. Håret på et abyssinier marsvin skal være 3,5 cm. langt og føles ru. Abyssinier marsvinet hører inde under de ruhårede marsvineracer. Rosetterne på marsvinet skal være runde og så store som muligt, men de skal samtidig have et lukket center, hvor hårene kommer ud fra.Der skal være fire kropsrosetter, to hofterosetter og to bagpartsrosetter. Derudover kan der være to skulderrosetter og to næserosetter.

Rosetterne skal være arrangeret lige og symmetrisk henover kroppen, så der dannes kamme mellem rosetterne, der vender mod hinanden. Rosetterne skal stå oprejst og ikke falde ned over hinanden. For racestandarden er der et stort fokus på de korrekt placerede rosetter og kamme. Kammene skal dannes ved 90 graders vinkler.

Abyssinier racen er tilladt i alle anerkendte farver og aftegninger. De typiske farver er ofte sort/gylden brindle.

Hvis I er interesseret i at lære mere om abyssinier marsvin, kan vi anbefale opdrættet Von Den Kleintieren i Hadsten, Jylland, som kun opdrætter abyssinier marsvin.

Ved at benytte oprindelse.dk, accepterer du lagring af cookies. Mere information

Ved at benytte oprindelse.dk, accepterer du lagring af cookies. Disse er fra Google Analytics, og lagrer blot information om, hvem (dig) der besøger hjemmesiden.

Luk