Radon er en gasart og blev opdaget i år 1900 af Friedrich Ernst Dorn, der var en tysk fysiker. Radon som gasart, er grundstof nr. 86 i det periodiske systems 18. gruppe og har atomtegn Rn. Ydermere er radon en af ædelgasserne og er tilmed radioaktiv. Gassen strømmer således ud af radium og radiumforbindelser.

På den måde omdannes stoffet 226Ra til 222Rn under udsendelse af alfapartikler. En radonisotop er radioaktiv og udsender på den måde alfapartikler under dannelse af stoffet 218Po. 1900 er altså årstallet, hvor menneskeheden opdager radon. Det er svært at sige om radon altid har eksisteret.

Er radon farligt? Radon gas

Ja i høje doser, kan radon være en betydelig sundhedsrisiko. Hvis du er opmærksom på din egen sundhed, så bør du anvende en radontest i dit hjem. Gasarten kan forekomme i alle typer af ejendomme, etagebyggerier, huse og især de gamle af slagsen er udsatte. Det er vigtigt at der er installeret en radonsikring eller anden type udstyr, hvilket kan sørge for at din bolig ikke indeholder den sundhedsskadelige gas.

Eftersom det er en gas og at den er luftbåren og radioaktiv. Så er det særligt dine lunger og tilsvarende organer, som er udsatte. Gassen er kræftfremkaldende og er man udsat, så vil lungecancer være en højere risiko. Det er derfor essentielt at der foretages et sug eller at der på anden måde skabes sikkerhed i hjemmet i forbindelse med radon.

Radonfirmaer tilbyder forskellige løsninger inden for området og kan levere til en konkurrencedygtig pris. Hos radonfirmaer kan du få en skræddersyet løsning, der passer til dit hjem. Der foretages ligeledes test før og efter, hvilket er med til at påvise kvaliteten af arbejdet.

Leder du efter en pris på en radonsikring, så kan du med fordel tage kontakt til radonfirmaer og høre mere. De er søde og rare og glæder sig til at betjene dig, således du kan slippe af med radon i dit hjem.

Tak fordi du læste med hos oprindelse.dk. Vi håber artiklen har været inspirerende og lærerig. Vi glæder os til at du kommer igen.

Ved at benytte oprindelse.dk, accepterer du lagring af cookies. Mere information

Ved at benytte oprindelse.dk, accepterer du lagring af cookies. Disse er fra Google Analytics, og lagrer blot information om, hvem (dig) der besøger hjemmesiden.

Luk